Máš li uvnitř hrdost

Máš li uvnitř hrdost

*

Máš li uvnitř hrdost
~~~~~~~~~~~~~
Světlo si hledá
když stín si užil
a nechce odejít

 

položí pod bolehlav

 

ústa vzlyku
uvolní oči

 

síla je vzplát
v mokřadlech
opět nechat vzejít

 

po očku zdřímnout
.. a zase hledat

 

v troskách zasvítit

 

až v očích si Slunce
své paprsky v tůni
vykoupí zavřenými víčky
bude se klubat

 

přes zelené listy
po kůži stromů tělnatá dužina

 

kde ulehly
děti a bojovníci spící

 

s každičkou větví
prokvetou sutě zalité krví
vzduch bude plný bolesti
a nové síly

 

vzepřené paže
uloží urny strachu

 

motýlci
i spousty zpěvných ptáků

 

žádný hluk
žádný pláč
srdce posezbírá střípky

 

kdy světlo
pod víčka šlo spát
nové se začne rodit.

 

Věříš?
Věřím

ale mám vážně strach.

 

Dám ti
jen
ty uvnitř svého srdce
víru která se vzdát nechce

 

vím..

 

jsou silná víčka strachu
i světlo dumá
v ulicích plného prachu

 

kde není nic
a dříve bylo

 

i hrdost se umí bát.

 

Ale tolik se semklo lidských srdcí

 

věřím a vnímám
tu hrdost uvnitř.
Tam uvnitř si držte všechny síly

 

jak
zakázat si
bát

 

.. když slovo domů "znetvořili".

..a zavelili
srdce kamenná.

 

Ach. Bože ach

*♡*

 

 

 

 

 

Autor jenommarie, 03.03.2022
Přečteno 236x
Tipy 18
Poslední tipující: Emily Říhová, blues, Dreamy, Sonador, Iva Husárková, šerý, Fialový metal, Psavec, Amonasr, Vivien, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kéž všechna srdce kamenná
promění se v prach,
jen srdce láskou živená
nemusí mít strach...
Objímám, Maruško (*)

29.04.2022 21:32:07 | Emily Říhová

** Miluško, až mi zatrnulo..jak to dlouhou dobu je psané a stále ty boje tam trvají.
Napsala jsi to pěkně * moc TI děkuji (*)
Toto je hodně smutné téma.

21.06.2022 11:42:59 | jenommarie

(*)**)

24.06.2022 00:01:23 | Emily Říhová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí