ZBABĚLCI TMY

ZBABĚLCI TMY

 

Ticho v strachu – vášeň moci

bez myšlenky na úbočí

pravdu navždy v noci ztrácí

tam kde mlčí snů proroci

 

Nesmělý svůj život zničí

na pokraji ticha hvězdy

tam kde slovo neopičí

nesoustřednost prázdné brázdy

 

Zanevření na trn pravdy

do myšlenky nové vcítí

tam kde platí stálé navždy

v nenávisti krupobití

 

 

Autor ARNOKULT, 20.11.2022
Přečteno 107x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Sonador, Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

St.dohanim a na dálku hladím slovy.

30.11.2022 06:20:44 | mkinka

Jak manuál, jak se dopracovat k marnostem a zbabělosti doby.
Pečlivě propracované se smutným, ale výtečně vyznělým koncem.*

21.11.2022 00:48:35 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí