Boží muka

Boží muka

Anotace: Cestou kolem božích muk

Sbírka: Zimní zahrada

Okolo cesty po ránu
mlčí boží muka
jako by dospávala
několik probdělých nocí
kříž na podstavci z kamení
mívá občas ztuhlá kolena
a cítí bolest v jednom rameni
jako zvěř v revíru skolená

Když jedu za rozbřesku
kolem božích muk
Ježíš na mne oči mhouří
a víčka měl těžká jak závaží
jež ho táhlo k slepotě
Na zlatých lánech
svítí sluneční odlesky
a čirá voda končí ve džbánech
jako duše, jíž vítá ráj nebeský
Autor Petr27, 07.05.2023
Přečteno 106x
Tipy 9
Poslední tipující: Jan Kacíř, mkinka, kozorožka, Iva Husárková, Psavec, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherně podané téma.. Ne každý boží muka vnímá..

14.05.2023 18:22:27 | Admirál

moc díky :)

14.05.2023 18:24:46 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí