TRNY DNÍ?

TRNY DNÍ?

 

U ticha které mlčí stínem

je láska hrobem nesmělých

když rozloučí se Bůh se synem

za přítomnosti zemřelých?

 

U nekonečna hvězdy věčné

naleznu trny koruny

u kořenů kde výjimečné

nehledí z pyšné tribuny?

 

Poselství světla stále žije

pro slávu světců budoucích

jež zrada nikdy neopije

lektvarem moci vládnoucích?

 

Autor ARNOKULT, 20.08.2023
Přečteno 158x
Tipy 14
Poslední tipující: Sonador, Psavec, mkinka, šerý, Ophelia81, IronDodo, Fialový metal, Dreamy
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ano, žije... září vě tmě.. krásná báseň Arny*

22.08.2023 06:06:19 | Sonador

Děkuji.

22.08.2023 08:05:45 | ARNOKULT

S trny má lidstvo odvěké zkušenosti.
Pěkná práce*

21.08.2023 17:00:13 | šerý

Děkuji.

22.08.2023 08:06:00 | ARNOKULT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí