Velehrad

Velehrad

Anotace: Rok 2021 cyklo dovolená Buchlovice. Projížděli jsme okolo Velehradu, takto vznikl nápad jen nakouknout dovnitř. Chtěli jsme udělat pár fotek, bohužel v chrámu se fotit nesmí, tak aspoň jedna mezi dveřmi.

Velehrad

 

Znám mnoho chrámů

ze vně i uvnitř krásných.

 

Slyšela spoustu varhan

hřejivých a také chladných.

 

Viděla děti klečící, modlící

přednášející a zpívající tady.

 

Účastnila se křtu, přijímání,

biřmování, svateb a pohřbu taky.

 

Nikdy mě nic nedostalo,

kdybych nepřibrzdila u Tebe.

 

Nebyla vhodně oblečená, obutá,

a styděla jsem se za sebe.

 

Tak aspoň nahlédnout, se studem,

že sportovec je i věřící.

 

Promiň mi to, vzácný chráme,

nevyprávěli mi, jakou krásu zde máme.

 

Vešla jsem, srdce přestalo bít

bála se, že už asi nebudu žít.

 

Nedýchala, mráz mi po těle cestoval,

tu nádheru mozek nemohl zpracovat.

 

Ta pokora a zároveň bohatost,

v srdci mi bušila jen radost.

 

Já v životě neviděla krásnější chrám,

chrám, kde opravdu bydlí mocný pán.

Autor Marťas9, 09.10.2023
Přečteno 80x
Tipy 9
Poslední tipující: Ďábel sám, Anfádis, cappuccinogirl, Žluťák, IronDodo, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já tam byl včera a uvnitř jsem fotil. Byl jsem tam sám. :)

12.10.2023 14:46:57 | Ďábel sám

Tak to jsi měl štěstí, jak jsme tam byli my, tak tam byli lidi, raději jsme to neriskovali, jak se ti to tam líbilo?

12.10.2023 15:34:26 | Marťas9

Děkuji za podělení.

09.10.2023 11:47:36 | mkinka

Ja děkuji za zastavení

09.10.2023 13:27:42 | Marťas9

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí