Viera či strach?

Viera či strach?

Prečo sa bojíš človek?
Ostych ti z očí sálá.
Človek verí v čokoľvek
a čo tým komu dává?
V niečo veriť je liek,
keď na konci je sláva?
Liek však minul svoj vek!
Smrť recepty rozdáva.

Bojíš sa umrieť, veď,
pred ziskom býva strata,
aj chlapy plačú, keď,
idú do nenávratna.

Je viera od srdca,
aj keď trpkú má chuť.
Chromý, vraj posaď sa
či bezzubý má žuť?
Ja neviem povzniesť sa,
keď z baráku mám suť.
Nálada zmení sa?
Pristaň čierna labuť!

V čo verím teď?
Pozemskosť ma máta.
Bojím sa umrieť,
Viera moja zlatá.
Autor RoTa, 26.01.2024
Přečteno 76x
Tipy 4
Poslední tipující: Anfádis, Psavec, Žluťák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí