Verím!

Verím!

Tu, v tmavej izbe sám sedím.
Kde, stúpa z cigarety dym?
Modlím sa ticho a prosím,
už ani neviem, či verím.

Nech, už je koniec týmto dňom,
plané plody, dal mi ten strom.
Veril som iba svojim snom,
veď ani neviem, kto bol som.

Viem, že čas máme meraný,
preto sa pýtam, čo s nami?
Prečo sa cítim sklamaný?
Som ako dieťa bez mami.

Možno…
po ceste stratil som mladosť,
s mladosťou stratil aj radosť.
Keď, človek cíti, že má dosť,
vekom vraj pribúda aj zlosť.
Nezameň pýchu za hrdosť,
pýcha je tu nezvaný hosť.
Menil som nehu za drsnosť,
menil som rozum za blbosť.

A tak…
blbo už meniť nemienim,
šediny prijať, veď musím,
poddať sa predsa nemusím,
ani nemusím byť tým zlým.
Keď ráno znovu vykročím,
depku pod posteľ zastrčím,
budem len usmievať sa, kým
………………………………VERÍM!

Verím, že dobro zvíťazí,
že bude aj dosť peňazí ????
minulosť občas zamrazí,
teraz žijeme ja aj TY.
Autor RoTa, 03.02.2024
Přečteno 74x
Tipy 5
Poslední tipující: IronDodo, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí