Útek

Útek

Anotace: -

Útek

Utekám nocou, neviem kade,
niekto skríkol: Stoj!
Snáď vietor láme stromoradie,
snáď padá hviezdny roj,
všetko vo mne vykynožia
za mnou ruka Božia.

Noc je chladná, padá dážď,
ako tak sníva dych tají
vo vetre chveje sa pršiplášť,
kam utiecť v tom smutnom kraji!
Pochyby sa množia, množia,
za mnou ruka Božia.

Nájdem ťa v tichej smrti raz
možno z lásky uhyniem
pošleš mi tichý vzkaz
ja dobre viem,
keď ma na voz naložia
pri mne bude ruka Božia.

Autor IronDodo, 15.02.2024
Přečteno 87x
Tipy 25
Poslední tipující: Sonador, jort1, RadekČ, Frr, Ophelia81, Iva Husárková, o3_gambit, Marťas9, Jiří I.Zahradník, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ďakujem Deža nepoznám niekedy vyskúšam

18.02.2024 00:40:48 | IronDodo

nějak se mi vždy objeví písně Deža Ursinyho...

17.02.2024 14:00:39 | jort1

Pěkné Dodo. Mohu prosit o překlad slova "vykynožia" ?

15.02.2024 22:16:01 | Jiří I.Zahradník

ďakujem

15.02.2024 19:35:25 | IronDodo

Super (tip)! :))

15.02.2024 19:19:31 | Chane

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí