Poslední cesta

Poslední cesta

Anotace: Viděl jsem starý kostel a nakoukl dovnitř

Poslední cesta.

Chrám tichý je bez oken,
v rozích pavučiny smutku,
na kříži Jejíž zlomen,
po zrádném tom skutku.

V obrazech cesta křížová,
teskné tóny varhan,
trnová koruna růžová,
na hostinu čeká havran.

Ve vlasech hvězdný prach,
dlaně hřeby přibité,
v duši lásku,žádný strach,
jen rány,krví zalité.

Osud svůj našel,
největší oběť dal,
než den s nocí se sešel,
Otec mu život daroval.

Kříž svůj si stloukám,
nad ránem šarlatovým,
poslední svíci sfoukám,
nad ložem opuštěným.

Na cestu poslední,
bez tebe musím jít,
dřív než slunce polední
žízeň bude mít.
Autor barbar, 04.05.2007
Přečteno 470x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Jak Ty to téma dovedeš ve všech niancích krásně rozvinout!

04.05.2007 18:02:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí