chtěli jsme

chtěli jsme

Anotace: ..

chtěli jsme jenom přistat
na povrchu měsíce
a v jeho nízké gravitaci
se vznášet mezi předměty
a nahodile se za zvuku
dopadajících meteoritů
pokřikovat prašná slova
a do kráterů odhazovat sny..
chtěli jsme letět vesmírem
a vyhýbat se černým dírám
jenže mi dochází kyslík
a já trochu zmírám
a jak tak lapám po dechu
cítím tvůj pohled v zádech
snad ve spěchu
snad že řídne nádech..
chtěli jsme poznat mandle v květu
snad tajit světu
že ten náš vesmír není černý
že pestrá barva ta ho zdobí
a že snad jednou v šedém stáří
pokud vzpomene si
poví..
chtěli jsme nastřádat vzpomínky
do zásobníku tuhých paliv
a v malých dávkách spravedlivě
alokovat do přinesených nádob
pak v nekonečném usínáni
za zvuku šeptajících srdcí
nahodile žít
chtěli jsme jenom ztuhlé svaly
nadobro zbavit bolesti
a dodat mízu naším nohám
ke skoku kroku k dovádění
pro pár společných cest
rozkvetlým mechem
až na dno v chladnou tůň
chtěli jsme vesmír pro sebe
pár hvězd jen kvůli přítmí
a v jejich stínu v rozhovorech
ředit čas

chtěli jsme
Autor poeta, 16.07.2012
Přečteno 594x
Tipy 3
Poslední tipující: Danga, střelkyně1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

něco hezké mi připoměla...:)

16.07.2012 14:57:58 | střelkyně1

chtěla jsem...napsat komentář,ale tohle komentáře nepotřebuje...

16.07.2012 13:28:46 | nepřihlášený komentátor

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí