Severské toulání

Severské toulání

Anotace: Je něco krásného na nekonečných bílých pláních severu, kdy se jedete se svou smečkou, kam Vás napadne. Ale je tu neuvěřitelná zima…

Pod žlutým křížem na modrém poli,
čekal jsem na severní zář,
a pozoroval jsem odlesky v hnědých očích,
co rozjasňovaly tvoji tvář.

Nastal jeden z těch zimních večerů,
kdy k ohni usedneš rád,
a vyprávíš zážitky z doby,
kdy byl jsi ještě mlád.

Zítra nás čeká další cesta,
po této nehostinné krajině.
Cestovatel tady snadno zmizí,
však my se nedáme lacině.

Rozhodli jsme se pro tuto cestu,
dva blázni na bílé hladině,
protože už nemáme co ztratit..
Svůj bídný život jedině.

Komu o nic nejde,
tak ten se nemusí bát,
přijímá život s dětskou radostí,
a může v klidu spát.

Tak dej mi do dlaně ruku,
máš ve mne svého komplice,
připravím naše spřežení
a ty nezapomeň sněžnice.

Spřežení 44 psí nohou,
co vyštěká všem do světa,
že jede jedna bláznivka
a její kámoš popleta.
Autor Tomikk, 22.01.2013
Přečteno 1262x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí