Stretnutie

Stretnutie

Anotace: pod Vesuvom

Má dva metre výšky a toľkú má bradu
na prsiach zvinutú v zajdičke do klbka
stodva rokov má len za polčas rozpadu
druhá svetová, to bola jednohubka

dodnes z nej nezodral bielu rovnošatu
erárny pár lyží, zbraň, vojenský batoh
vtedy na Murmane vytiahol si kartu
vak uhlím naloží, unesie ho za troch

zásobuje chatky, primrznuté k dlani
Svalbardu po čiare života, nech hostí
takých ako ja prichýlia, tam zo saní
odbudne každej čiastka, aby v celosti

bolo tu dobre, ako doma vo svojom
otváram si bez kľúča, stačí zakúriť
stôp už niet, víchor zmietol ich za predvojom
k Rusanovodden pod Vesuvom, kto chceš, príď
Autor Petbab, 21.03.2015
Přečteno 480x
Tipy 9
Poslední tipující: enigman, Amonasr, Frr
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

sopkomilci...

25.03.2015 08:33:58 | enigman

ráda čtu tvé básně ve slovenštině, jsou nádherné

22.03.2015 12:57:06 | iluzionistka

ďakujem i děkuji :)

22.03.2015 15:06:23 | Petbab

potkal jsem stoletého muže, jenž přímo z hald dolu nosí uhlí na lyžích do vzdálených chat desítky kilometrů nehostinnou ledovou pustinou

21.03.2015 21:10:10 | Petbab

chuť exotické závrati :-D

21.03.2015 16:53:08 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí