Pohľad

Pohľad

Anotace: do ústia

Pohľad do ústia Agardhelvy
naskytol sa mi z Marmorbreenu
nehybný vzduch chladí záchvevy
fatamorgány, zamorenú

výparmi typu blízkej jari
scenériu vnímam v opare mien
predchodcov v miestnych názvoch, vari
tretiny toponýmií, z bremien

námrazy vôkol úst, na riasach
ciagle otriasam, nech viac vidím
polárny deň sa vracia, zdá sa
noc mení sa v polotieň, či v dym

pomyselný v kúpeli svetla
slnečného - už nad obzorom
Šťastena viesť ma neodmietla
až sem, šťastný som každým pórom
Autor Petbab, 23.03.2015
Přečteno 728x
Tipy 11
Poslední tipující: enigman, Amonasr, Frr, zelená víla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

každou molekulou...

25.03.2015 08:09:09 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí