Výlet

Výlet

Anotace: Výlet nevýlet...

Je hluboká noc, spíše brzké ráno
Tma je kolem, ticho obstaráno
A přesto svítivě kmitám očima
Civím k východu, kde jaro začíná

Nespavost mne, krásko, ubíjí
Tikot hodin rozléhá se jako křik harpyjí
A stejně tak tíží únava mé oči
Nemohu spát a celý svět se točí

Postel mou unáší pryč hejno supů
Kolem je mříž a za ní sto řad sloupů
Nějakého chrámu, vize katedrální
Kněží kolem jsou, mají masky teatrální

A když ten posledni svůj nůž k nebi tasil
Svitlo mi v hlavě, v kostele jsem nebyl
Dávno jsem spal, toto byl jen sen
Nemusíš se bát, budík ohlašuje den
Autor Ravena Lupus, 15.04.2017
Přečteno 790x
Tipy 5
Poslední tipující: Cappp, jitka.svobodova, Jin&Jang, VEDz RVAHEs
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"A když ten poslední svůj nůž k nebi tasil" ...
budíky jsem zrušil
už tenkrát, když jsem žízeň hasil.
Já bych to dokončil. Ať vím, kdo jsem. Ví to každý náš sen.

15.04.2017 07:49:30 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí