Básně z Hamru

Básně z Hamru

Anotace: O setkání a krajině okolo Hamru na Jezeře

Sbírka: Jizerské ozvěny

Pod Děvínem panny roní moře slz
z modravých očí lesknoucí se hladiny
v korunách borovic pěnkavy trylkují
to chlapci odešli od milované rodiny

Na Hamerském jezeře luna spí
a labutí tanec doprovází slavičí písně
koho zde miluji jen ona ví
doufám že neuknineš z mojí přízně

Na rodné vsi pod šindelovou střechou
za noci jež vybílena jak ubrus sváteční
byly tři mladé dívky počaty čistou něhou
které jsem poznal při své cestě zpáteční

Vesnice vstává v oparu tichého kuropění
zatímco ty ještě spíš v podkroví domu
luna, jež připomíná mohutný obelisk přeje souznění
Vaším svítícím oknem jsem přihlížel tomu
Autor Petr27, 17.09.2017
Přečteno 603x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí