Měsíční údolí

Měsíční údolí

Anotace: báseň o toulkách krajinou

Sbírka: Jizerské ozvěny

Vlakem cestoval neznámý poutník dlouhé hodiny
slyšel jen tichou píseň těžkých ocelových kol
do přírody utíkal od bědující a křičící rodiny
okýnkem sledoval bělavý sníh jenž létal vůkol

Z těžkých mraků se vznáší vločky jak perutě
zasněžená krajina připomíná měsíční údolí
do míst, kam má nejkrásnější vemu tě
do míst, kde se na lukách pasou buvoli

V měsíčním údolí tisíce hvězd táboří
do bílé noci budou se dívat vzhůru
noblesní luna v bílých šatech se jim dvoří
jen stromy sváteční svou píseň hrají na kůru

Jen my jsme v tom údolí bílém
chodili tak lehce jako bychom stáli na měsíci
však půjde se mnou můj bratr Vilém ?
abychom při cestě nevymřeli po přeslici

Bělavý sníh jak křídla racků pod nohami křupe
já s Vilémem pospícháme na poslední lokálku
zběsilý vítr kolem dveří zoufale dupe
v kupé oba popíjíme právě načatou kořalku
Autor Petr27, 11.11.2017
Přečteno 877x
Tipy 3
Poslední tipující: Kapka, Anděl
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V tom jsem se našel

11.11.2017 20:16:48 | lexus

Přijde mi trochu smutné, melancholie a zárověň klid (chtěl ho mít...)

11.11.2017 15:36:05 | Kapka

Petí, šíleně ráda cestuju vlakem. Jsem přilepená k oknu a sleduju krajinu...krásné

11.11.2017 15:21:00 | Anděl

děkuji :)

12.11.2017 19:45:55 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí