Cesta kolem světa

Cesta kolem světa

Anotace: Báseň inspirovaná motivem J.Verna

Z Londýna který zdvihá své mlžné poklice
vyrážíme parním vlakem který k nám zrovna přijel
stihnout letadlo směřující do Indie chceme ponejvíce
v rozevláté Kalkatě náš vůz staré nádraží míjel

Chtěl bych s tebou objet světa kraj
v chladné matičce Rusi bychom nakoupili matrjošky
naplň vodkou svůj břich až po okraj
aby při delší cestě nezábly tvé nožky

V Malebné Číně zřím turisty přelézat kamennou zeď
říši středu opustíme lodí jež mořem pádí
do země vycházejícího slunce se mnou proleť
naposledy zamávejte na rozloučenou moji malí kamarádi

V Japonském přístavu na mě čeká potěšení
mladá dívenka se zlatou pletí tam mlčky stála
dlouhé minuty zde vyhlížela kousek hebkého pokušení
přitom jí u srdce hřála vášeň neskonalá

Na moři už nám troubí luxusní parník
který nás sveze na pobřeží kam chodí duše blízká
malovat visutý most jak světový výtvarník
jenž se tyčí u státu San Franciska

Z Amerického kontinentu do Evropy jenom malý kousek
do chladného království musí vést mé kroky
od krásné dámy z Paříže přivezl jsem vonný ubrousek
zaplatit jsem za něj pouhé dva floky

Již vítá mě tu chladná náruč Spojeného království
svoji cestu jsem zvládl a sázku vyhrál
v zelené zahradě u paláce se bledá růže skví
na nádvoří mě uvítá sám pan král
Autor Petr27, 20.11.2017
Přečteno 1736x
Tipy 4
Poslední tipující: Pétík, Iva Husárková, Anděl, KeepTheFlameBurning
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pétí hezké:) samohonka není také k zahození:)

21.11.2017 07:08:31 | Anděl

Díky :)

22.11.2017 16:42:56 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí