Moře

Moře

Anotace: Báseň o moři

Sbírka: Ikarova křídla

Průzračná voda zdá se být málo osolená
zde na Jandranu začne nejkrásnější dovolená
Šeptalo moře, jak se blankyt vpíjí
do hladiny letní slunce stále naráží
dno se leskne, jako střípky z vitráží,
když loď s bělavou plachtou břehy míjí

Letní večer šífy spouští do moří,
v jehož lesku vidím piniové pohoří
setmělo se a luna zorala políčka
do níž vysázela hvězdy, jak zrníčka
seladon měsíc oděn v bílém hávu
vyšel do tmy a popíjel tureckou kávu

Lodě odpočívají v poledním klidu
v přístavu, kam za tebou přijdu
ani nevím, kolik vypijene vína,
když se nad přístavem vzduch tetelí
k večeru už jsme značně veselí
a svět se klátí, jak cukrová třtina
Autor Petr27, 11.02.2018
Přečteno 959x
Tipy 1
Poslední tipující: Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí....moc hezky!

12.02.2018 06:40:58 | Anděl

dík moc :)

12.02.2018 19:59:23 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí