Fotografie z dovolené

Fotografie z dovolené

Anotace: báseň o focení na cestách

Sbírka: Ikarova křídla

Hezky je uprostřed léta v daleké cizině,
ve které usnu s foťákem na klíně,
než se sladce vyspíš, budu dávno pryč
pak se záplavou fotek příjdu domů
a ty mne čekáš s kávou k tomu,
přitom třímáš od mého srdce klíč

Vyrážím ven, než slunce červánek uhasí
a první paprsky kordů k boji vytasí
na jedné fotce, byla tvář snědá
snad mulatka s ostře řezanými rysy
a líčka zbarvená, jak na trhu mísy
jen její chrup zářil, jak luna bledá

Až padne soumrak, jak v moři pěna
dávno spát bude moje kakaová žena
s kyticí fotek vycházím z temné komory
některé z nich daruji, jiné plamen spálí
jako slunce, jež odpočívá někde v dáli,
jen měsíc mu potají chodí hrát za hory
Autor Petr27, 14.02.2018
Přečteno 739x
Tipy 4
Poslední tipující: Anděl, Iva Husárková, Fany
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí...jako vždy....líbí se mi...

15.02.2018 06:50:09 | Anděl

Hezké, Petře :-)!

15.02.2018 03:12:37 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí