Kraj zatoulaných básníků

Kraj zatoulaných básníků

Anotace: báseň o dálkách světa , a cestování obecně

Sbírka: Jizerské ozvěny

Do hotelového pokoje se klid na návštěvu stavil
z oken z oken zřím moře zápasící s majákem
malý chlapec tam po proudu koně plavil
kdysi jsem byl rovněž stejným tulákem

Kráčel jsem po opuštěném kraji toulavých básníků
kde místo lodí a přístavů - jen lesy a stráně
kde místo racků mi nad hlavou prolétá,
pár sivých holubů, zatímco u skal dravé káně

V kraji zatoulaných básníků se písek nedrolí
do rozlehlých pláží, kde děti bábovičky plácají
jsem jako herec jenž hrál poslední svou roli
a ruce vln tam prudce o útes cákají
Autor Petr27, 17.02.2018
Přečteno 764x
Tipy 1
Poslední tipující: Anděl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí...kouzelné!

18.02.2018 08:17:03 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí