Pod Nekrasem

Pod Nekrasem

Anotace: Báseň inspirovaná horou Nekras v Jiz. horách a vesnice pod ním

Sbírka: Matčiny oči

V malebném údolí pod Nekrasem
rozprostírá se má rodná víska
v tom severském kraji překrásném
tak honem sem ať vidíte jí zblízka

Stojí rozhledna na vršku Nekrasu
kamenná věž má královský původ
staletí zdobí zdejší kopec pro krásu
však přijet k nám má pádný důvod

U Nekrasu,když ráno padá třpyt
na obzoru slunce šplhá vzhůru
chceme zde stále pokrorně žít
aby každý mohl chodit do Jizerek na tůru
Autor Petr27, 11.03.2018
Přečteno 586x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, Anděl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí. V Nekrasu je zkrátka krásně:)

12.03.2018 07:40:48 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí