KŘÍDLA VOLAVKY

KŘÍDLA VOLAVKY

Anotace: Další "píseň", kterou ještě nikdo nikdy nenazpíval a nezahrál. Zatím zní jen v mých představách s vůní dálek a exotiky.

 

KŘÍDLA VOLAVKY


1.

Hluboko v africké buši,
srdce mi steskem buší,
jak hřmotné bubny Masajů
a já - naposled nasaju
magickou atmosféru.

2.

Rudý kotouč na obzoru
pln odvahy a vzdoru
se tiše sklání nad pustinou,
kde mužům z očí slzy kanou,
tam stíny moci nedosáhnou.

R.

Kilimandžáro, Kilimandžáro,
potáhnu dlouze cigáro,
na křídlech popelavých,
pošlu ti pozdrav krátký,
v odlesku per volavky,
za pár dnů letí zpátky,
na nebi kreslí křivky,
Kilimandžáro, Kilimandžáro.

3.

Bez vody, bez soli,
tam v dáli za stromy
se tyčí hora k nebi,
pastevci vyprávějí,
že na ní bozi žijí.

4.

Lidé tam z dlaní pijí,
zpívají, tančí, žijí,
posvátnými rituály,
v daleké Tanzánii
svou zemi uctívají.

R.

Kilimandžáro, Kilimandžáro,
v srdci má navždy vepsáno,
že život lidský je tak krátký,
dřív než se vrátím zpátky,
chci v lůně černé matky
na chvíli tiše spočinout
a slyšet píseň tklivou,
Kilimandžáro, Kilimandžáro.

Kilimandžáro.

 

Autor Night King, 26.07.2019
Přečteno 469x
Tipy 10
Poslední tipující: Now, Marten, jitoush, Krahujec, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Thabana Ntlenyana by se zpívala hůře..:) Krásný kout planety. Vyznání kopci kde pramení řeky. Jak se znám, měl bych výškovou nemoc už v letadle; tak díky, že jsem mohl cestovat na křídlech volavky.

27.07.2019 04:59:32 | Now

Kilimandžáro!
Ó, Světe Veliký
Tebe nikdo neviděl
Krom mne..
Jen Karel!

26.07.2019 18:11:28 | clafoutis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí