Ranní vlak

Ranní vlak

Skrz stromy míhá se rudá ta hvězda,
strašně je daleko, ač se to nezdá,
oproti tomu náš cíl je za rohem,
cesty jsou světské jen, čas je jen zákonem.

Po nahých polích mlha se plazí,
vlak pustou krajinou cestu si razí,
a útlé stromy listů prosty,
v lese nás vítají jako své hosty.

Kdežto pak kovové, z betonu stavby,
daleko drží se od této pravdy,
neživé, studené konstrukce kultury,
v úžasech přírody temné to otvory.

Z rudého obra už žlutý se stává,
teploučký nádech on krajině dává,
se stíny světlo teď ráčí si hrát,
budíce všechny, co chcou ještě spát.

Autor Samta, 26.12.2019
Přečteno 495x
Tipy 6
Poslední tipující: Donne, vlnka, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tohle se mi líbilo má to dobrej spád prostě to šlape alespoň pro mě nejen rytmicky ale i pocitově jsou tam dobrý postřehy

26.12.2019 15:35:47 | xoxoxo

Děkuji moc za názor, jsem rád, že se líbí :3

27.12.2019 01:33:55 | Samta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí