Na Terezínce

Na Terezínce

Anotace: Báseň o rozhledně nad Tanvaldem

Sbírka: Skleněný déšť (výbor)

Z Terezínky zřím
na svůj jedlový les,
jež je pro mne vším
v Tanvaldě žiju dnes

Johann, pro svou lásku,
nad Tanvaldským údolím
postavil kamennou krásku,
aby mohla se kochat okolím

Stoupá sivý dým od lesa,
kde se Muhu zrodil z par
nad vyhlídkou ční nebesa,
v nichž končí lidský zmar

Pode mnou strž prudká
někde tam Tanvald leží
slunce z paprsků utká
zlatou síť,co město střeží
Autor Petr27, 18.06.2022
Přečteno 195x
Tipy 5
Poslední tipující: Fialový metal, CULIKATÁ, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezky vykresleny pocity z rozhledny.

19.06.2022 14:35:58 | CULIKATÁ

Díky :)

19.06.2022 22:43:03 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí