Prázdná čekárna

Prázdná čekárna

Anotace: Báseň o čekání na vlak

Sbírka: Zimní zahrada

Sedím v prázdné čekárně
a venku se šeří
na dřevěné lavici se mnou sedí
strach a samota
jež mne provází
jak dva spolucestující do kabinky
Vlak už dávno z nádraží odjel
a zůstal jsem sám
v ospalém městě
bez možnosti návratu domů

V opuštěné čekárně
pobledlá zářivka,
jak po záchvatu paniky
úzkostlivě bliká
a neví zda mne ozáří
a nebo zemře
Staré nádražní hodiny hlásí
poslední vteřiny
před příjezdem
vlakové soupravy

Na průsvitných křídlech
průvanu přiletěla vůně
nafty a motorového oleje
jež mne omámila
z letargie mne vzbudí
hlas amplionu nad perónem
který oznamuje příjezd
dalšího spoje
Autor Petr27, 07.04.2023
Přečteno 166x
Tipy 6
Poslední tipující: Veru, Koala, Stanislav32, mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zajímavé téma a dobře zpracované, hezká básnička, :o)

16.04.2023 20:53:52 | Aramgad

moc děkuji za názor :) mrknu na to :)

08.04.2023 16:38:10 | Petr27

Dobrý. Má to atmosféru.
Snad bych jen (můj názor) nahradil jedno ze slov "opuštěný - opuštěné" jiným.

08.04.2023 15:56:42 | Koala

Líbí.

08.04.2023 04:56:29 | mkinka

Díky :)

08.04.2023 09:39:52 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí