Pán vlků

Pán vlků

Anotace: Ve světle luny a ve třpytu hvězd...

Ve světle luny a ve třpytu hvězd,
za nocí temných, jež svádí lid z cest,
tam v nejhlubším z lesů kdes za hradbou smrků,
tam měsíci zpívá můj přítel, pán vlků.

Tam ze skály shlíží a k lovu se chystá,
a žádná zvěř před ním si není dost jistá.
Paprsky úplňku hřívu mu laskají,
bude li mít špatný lov, tak se nenají.

S modlitbou k měsíci sbírá sil k útokům,
vždy, když se zvedá, tak utichá lesní šum.
Snad jenom havrani, sídlící v stromoví
jediní ví, jak je zlé, když vlk hladoví.

Tam v světle luny a ve třpytu hvězd,
on musí vzít život a nesmí to splést.
Jen pro smečku, pro rod a pro svoje drahé,
se vydá tím lesem vpřed, za noci vlahé.

Co strážce zvěře a lovec všech nehodných,
potáhne krajem i se smečkou bratrů svých.
Za jejich životy budiž však daní,
že rozerve hrdlo dnes divoké lani.
Autor Anjesis, 09.05.2012
Přečteno 1556x
Tipy 33
Poslední tipující: mattO, kara11, Ishtar, Raziel PsyDearth Characith, dark evelyn, Nergal, Lachailla, E., Psavec, sýc, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

krásná :-) z básniček co jsem tu četla tahle je zatím nejlepší

30.05.2015 20:41:27 | kara11

Jestli nejlepší to nevím, protože jsem náhodně vybral dílko a na další se teprv chystám, ale líbí se mi, má zvláštní atmosféru

06.08.2012 20:04:57 | Nergal

tak... to je... skvělé! nejlepší co jsem od tebe čet

09.05.2012 22:23:13 | Black Sardinian

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí