Čarodějnická

Čarodějnická

Anotace: Pokus o báseň. Povedenost či nepovedenost posuďte sami.

Tam v dubovém háji,
kouzla tiše spí
a čarodějky mocné
kol nich tam dlí.
 
Pak přijde ta noc,
kdy ohně hoří
ony největší mají moc,
nikdo se jim nepostaví.
 
Muži bláhoví hranici staví
ze strachu a hrůzy
před čarodějnou nocí
(i mocí)
tvoří figuríny ze země darů.
 
Až se setmí,
hranice vzplanou
do ohně vhodí
čarodějku malou.
 
Zatím v lesních houštinách
čarodějky utkávají kouzla v jemných pavučinách
pod korunami stromů
volají bohy dolů.
 
Pějí písně, oslavují,
odchod zimy, příchod jara,
boží spojení
a zplození nového Pána.
 
Tam v tajemném šeru lesa
mladá dívka - čarodějka
na ramenou má havrana
do magie je zabrána.
 
V ruce posvěcený nůž má
tiše, polehounku zpívá
tebe smrtelníku
blíž a blíž volá.
 
Podlehni kouzlu,
do posvátného lesa vstup
naplň osud
jež určen ti byl.
 
Cesta zpět nevede žádná
tam v čarovném lese
smrt si pro tebe přišla,
křik havranů už se kolem nese.
 
Neplač smrtelníku
nejsi sám,
kdož byl kouzlu čarodějek
na pospas vydán.
Autor Níniel, 12.04.2013
Přečteno 895x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí