Jednorožec

Jednorožec

Anotace: World without end - od Gregoriánů

Přišel jsem z bájných lesů,

odložil jsem lesk a pel.

Zbavil jsem se nočních běsů,

vyšel cestou do pekel.

 

Vzala jsi mi klid a mír,

odloudila sny.

Pod klenbami nebeskými

snímám staré vidiny.

 

Dal jsem svoji duši všanc,

otevřel jsem břehy.

Co mám za to, čí je punc

ukradené něhy?

 

Odkud přišla bolest, neklid,

odkud rána do boku?

Když jsme štěstí neměli,

bylo méně do breku?

 

Vrátím se zas do lesů,

přestanu se ptát.

Ponořím se do běsů,

ti dovolí mi lhát.

Autor Ori Eremos, 10.05.2013
Přečteno 805x
Tipy 2
Poslední tipující: Jozef Bojanovský, E.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká básnička

12.08.2013 19:00:31 | dark evelyn

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí