ANDĚL NA ZEMI

ANDĚL NA ZEMI

Anotace: Církevní dominanta i dekorace a fraška

Psáno snad vážně
nebo jen literárně ….
Více asi zmaten
dnešním datem

Sem na Zem
přistál Anděl
Co tu chtěl
Až úzko je mi
Anděl na Zemi

Kam by sklouzlo
asi to kouzlo
z boží moci
kdyby ku pomoci
uprostřed noci
nebylo pomoci

Nemám valné svaly
předpisů jsem dbalý
Dost pověr a účelů
velkých či malých
Nesbírám Andělů
ani na zem padlých

V popsané noci
přišel ku pomoci
i můj pytel spací

Hm - Andělé
proč né draci
Ránem se vše
k normálu vrací

Kněží problém měli
Léta rokovali nejedli
Kolik andělů se vejde
jen na špičku jehly
Nikdy se neshodli.

Závěrem měli byste věděti
Andělé nejsou pozlacené
boubelaté bezpohlavní děti
Ale jen neviditelná stráž
o té snad až příště zas
Autor RU 82, 28.05.2013
Přečteno 767x
Tipy 6
Poslední tipující: dark evelyn, Amonasr, Robin Marnolli, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Robin Marnolli, Radek.oslov.Šafárik, xoxoxo - zdravím a těší mne váš
zájem - děkuji

30.05.2013 10:55:32 | RU 82

Tak tahle se ti povedla:-)

29.05.2013 07:23:23 | Robin Marnolli

já jsem taky anděl když spím ale máš to hezky napsaný :-)

28.05.2013 09:36:01 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí