(H)on

(H)on

Anotace: ... APARTeček

Sbírka: Lišák a Vlčice...

*

 

Lovec na svou kořist skrz mušku mrká

právě, když odbíjí hodina vlka...

 

Ve křoví a ve spadaném listí

umí stopy zvěře čísti...

 

Ve stínu vysokých stříbrných smrků

teď navzájem půjdou si po krku...

 

... a na mechu a v rozkvetlém vřesu

přinesou společně oběti lesu...

 

**

 

... Vůně vzdoru jarních horských nocí

touhy jim vplétají do emocí...

 

***

 

Jsi ostřílený lovec a já plachá šelma psovitá,

máš své pasti, do nichž se sama pochytám

 

Jsi ostražitou šelmou a já neohroženou lovkyní,

neměj strach, bojím se já... co zas zaviním...

 

****

 

... Doteky vousů barvy mahagonu

rozbuší srdce i zvonům

 

dlouhý čenich, tlapy tiché

Lišák a Vlčice... nebo Éros a Psyché?

 

nekonečný repertoár odzbrojujících úsměvů,

ve tváři vryt hvězdný třpyt Síriův

 

bystrá duše, tělo sličné

plavá kštice, oči nebetyčné...

 

*****

 

... Svedu se osvobodit z jejich pohledu?

Znovu...

tak svedu... a nebo nesvedu?

Mohu...

 

Autor Absinthe Banshee, 26.04.2015
Přečteno 624x
Tipy 3
Poslední tipující: Jort, ewon
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí