Krákulák

Krákulák

Anotace: aneb Na pomalé cestě k neononsensu.

Sbírka: Stručné verše

Pod šedozřivým polem rudousných vlčích máků
Dala země život hrůzoznějícímu Krákuláku
Ten vyhrabující se z hrobozemské tlamy
Zuboskřípal, tlapohrabal a dráporyl

Až vyhrabal se na zeměpůdu ven
A šerosvitně pozřel vlastní sen
A mával blanokřídly vzhůru v let
Tak Slunce spolkl Krákulák

Měsíc předrcoval zuboostrou tlamou
Mraky ždímal, z nichž očivé drobnokapky kanou
Pak velebřich svůj uzavříti chtěl
Posledním kusem rudoústého pole

Nadechl se z zhluboka jak mořelán
A celý jasnorozjásán
Zuboryl se do rudokvapné matky zeměpůdy
Hltal, hltal a se slzookem puknul
Autor Ravena Lupus, 08.06.2016
Přečteno 540x
Tipy 4
Poslední tipující: Mantis religiosa, Oxík
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hračičko, líbí se mi ty pokroutky:)

08.06.2016 19:21:21 | Ragnell

To jsem rádo, že se líbí

08.06.2016 21:07:03 | Ravena Lupus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí