KDYBYCH KŘÍDLA MĚLA

KDYBYCH KŘÍDLA MĚLA

Anotace: To by se děly věci, panečku...

Kdybych křídla měla
a uměla se dívat
tak, jako ten jestřáb,
nebo síru plivat
tak, jako ten drak
v pověstech a bájích,
sežehla bych nebe,
zamířila na jih...

Tam k moři - k slunci něk.
V jedno hnízdo po celý věk,
bez starostí, bez ochrany,
žádná bolest, jizvy, rány...

A kdybych ten pták byla,
výše bych si žila!
Tu nejčistší vodu
přímo z pramene bych pila.

A kdybych ten drak byla,
žádný strach - jen síla...
Slabší svými drápy
před zlým bych ochránila.

Kdybych křídla měla,
ať už z blan, či peří,
byla bych za Anděla
či Ďábla - v co kdo věří.

Však tíhu a pot světa
smývala bych z čel,
pod mou vládou léta
nik by netrpěl.

Příběh bych pak svůj ten
dalším vyprávěla,
život byl by sen,
kdybych křídla měla.


Autor Ricarda Haner Lowery, 01.09.2016
Přečteno 845x
Tipy 11
Poslední tipující: danaska, Misha, tato22, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ricardo, jsem okouzlena. Krásný obsah, skvělé rýmy. Ráda dávám ST.

10.09.2016 21:01:04 | danaska

Děkuji velice :)

23.12.2016 14:09:30 | Ricarda Haner Lowery

moc děkuji :)

14.09.2016 21:36:15 | Ricarda Haner Lowery

vždyť je máš tak krásně se ve slovech vznášíš a trápení lidem z duše plašíš.

Moc krásné.

02.09.2016 06:35:27 | klaun

Děkuji moc :)

02.09.2016 21:12:02 | Ricarda Haner Lowery

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí