Příběh

Příběh

Anotace: Tak dlouho nosil svou moudrost, až ho dostihla...

Starý druid mi vyprávěl hodně zašlý příběh
Z dob, kdy mladý byl svět; než čas dal se v běh
V jedné ruce držel hůl, v druhé zvláštní býlí
Dlouhý vous ukrýval tvář, kterou mu v mládí poranili

Nad dýmem se nakláněl a jeho hlas naplnil sál
Od ohniště ke stolům, kde náčelník mu naslouchal
Vyprávěl příběh o zrodu, o počátku světů všech
O tíži všeho bytí, které nosí na bedrech

A jak vyprávěl, stárl; my všichni stáli kolem
Roucho ztrácelo svou zář, páral se mu všechen lem
S vědomím, že umírá, neměl ze Smrti již strach
Když pak předal moudrost svou, k zemi padl jenom prach
Autor Ravena Lupus, 06.06.2017
Přečteno 600x
Tipy 2
Poslední tipující: Fany
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí Se mi To :-)!

06.06.2017 12:29:43 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí