Lesní ukolébavka

Lesní ukolébavka

Anotace: Proč si nevyzkoušet nějakou tu ukolébavku že.... :-)

Slunce se ke spánku chystá,
za hory za lesy, pomalu klesá.
Mlha z mýtin, jak přikrývka tvá,
obejme tě, pohladí, víčka zatěžká.

Dítě mé, usínej sladce,
do vůně jehličí a pryskyřice.
Víly na tvou počest tancují,
jemným vánkem vlasy ti čechrají.

Sova ve větvích, do snů ti zpívá,
a svými křídly tělo obepíná.
Spi sladce, dítě mé,
nevnímej zvenčí, kroky podivné.

To jen pán lesa kolem domu krouží,
oči kvůli tobě nezamhouří.
Noční bytosti ze stínů vyhání,
mé dítě, sladce spi,
otec tvůj tě ochrání.
Autor brodequin, 17.07.2017
Přečteno 1068x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí