Čarodějnice

Čarodějnice

Anotace: ...upálí světici...

Cejch vpálili v kůži,
to kacířské znamení,
ostnatou růži,
je žhavena plameny.

Šaty ti ztrhali,
vázali k hranici,
nářky se ozvali,
upálí světici...

K nebi si vzhlížela,
ústa Tvá mlčela,
v oheň ses oděla,
nevěstka anděla?

Ďábla si nezvala,
oděna v plameny,
Boha jsi proklela,
nemajíc naději.

Pekelné znamení
nalez-li v Tvém klíně,
život tvůj zmařený,
piha je na vině?

K nebi si vzhlížela,
ústa Tvá mlčela,
v oheň ses oděla,
nevěstka anděla?
Autor Izza, 14.09.2017
Přečteno 644x
Tipy 3
Poslední tipující: Kapka, Dědek
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí