Prosil jsem je, vznešené letce.

Prosil jsem je, vznešené letce.

Anotace: ***

Prosil jsem havrana

Prosil jsem o jeho peří

Prosil jsem o poklad letu

Jež nám lidem nenáleží

 

Prosil jsem vlaštovku

Prosil jsem, ať ukáže mi cestu

I přes její radu vlídnou

Rozcestí je stále ke stu

 

A prosil jsem sokola

Prosil jsem ho, ať mě učí

Poprvé snad na kolenou

Ať otevře mé slepé oči

 

A nic s toho

jen roky táhly

křídla mé

se hmyzí zdály


A nakonec...

nakonec jsem prosil supy

Ať zbytky mé tlející existence

Ve svých spárech nesou k nebi

Ať zhynu jako jeden z nich

Ve víru ptačího tance.

Autor Semisek 48, 29.07.2018
Přečteno 456x
Tipy 1
Poslední tipující: Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí