CESTA K HARMONII

CESTA K HARMONII

Anotace: Čím je člověk starší, tím víc tíhne k svému počátku bytí.

Byli jsme plavčíky, ve vodě plodové.
Ano! Ty, Ty, Ty i Ty. A tamten? No i ten! Všichni jimi byli, vychutnávaje si každou, každičkou chvíli.
Užívali ticha, klidu, harmonie. Bez rozdílu.
V tom našem úvodním života dílu.
Jest to prostě v nás, rodové.
Pak na svět mladí námořníci přišli v mžiku. Brrr. Šok pro ně. Jak do doby ledové.
Těm námořníkům protek život mezi prsty v okamžiku.
Ihned zpět by vrátili se k mámě, když jim končí slasti medové.
Časem plynoucím se každý mořským vlkem stane.
Tajemství života jest odhaleno. Vše známe.
Byť hlavu šedou máme neb jak koleno, vzpomínáme.
Jak dobře bylo mně i Tobě, v té života počáteční době.
Tak proč si neudělat život hezčím, lehčím.
Třeba hudbou léčit bolístky.
Na koncert stát frontu na lístky.
A každý tón ze strun a dechů, dopřát duši své i slechům.
Pak začnem znovu od píky a staneme se plavčíky.
Autor Ztepilý, 05.10.2018
Přečteno 540x
Tipy 5
Poslední tipující: Fany, Frr, ARTeFakty X. Múzy
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Čte se Jedna báseň! Aspoň mně (a nebudu sama)
;)

05.10.2018 19:34:51 | ARTeFakty X. Múzy

Když se to bude líbit více než jednomu, tak jsem si splnil sen. Dík.

05.10.2018 19:48:20 | Ztepilý

A to je ale pěkné!!! :)

05.10.2018 19:19:54 | ARTeFakty X. Múzy

Děkuji moc. Jsem rád, že se to dá číst.

05.10.2018 19:22:49 | Ztepilý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí