Krása poznání

Krása poznání

 

Od pradávna, od počátku věků, v jádru samotného lidství

ukrývá se, v temnotě lidské duše skrytá.

Přesto žhne silným žárem a samou existenci osobnosti taví,

ta pak tvoří taje lidské duše, do srdce tak silně vrytá.

 

Copak je asi cílem? Copak je na konci té dlouhé cesty?

Je to snad víra, co nás vede? Je to naděje, co nás tak pálí?

Přec není smyslem lidských útrap jen projít testy,

Je zde více krásy, více drolících se plánů, jak prožít mládí.

 

Jen hlupák pak jásá v cíli,

vždyť krása netkví ve vítězství.

Je to cesta, co nás tvoří, míli co míli,

jež vede vzhůru k bráně poznání.

Autor Spike, 07.10.2020
Přečteno 326x
Tipy 4
Poslední tipující: ARNOKULT, Guldrun, Akrij8
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Možná, a co když je to naopak :o)

07.10.2020 00:11:11 | Crazymike

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí