Sen

Sen

Anotace: Sny se jen sní...

Sbírka: Básně s Nulou

Sen

Až vyroste z růže len,
až noc se změní v den
a Meluzína v komíně
zpívat bude po víně,
tak možná také ty
splníš si své sny
o životě v přepychu,
bez starostí, bez hříchu.

Co však velká smůla je,
že Meluzína nepije.
To snad proto, možná,
každý brzy pozná,
že sny se jen sní,
a když lidé bdí,
není ani stopy,
vidu ani slechu,
po tvého snu dechu.

Máš však také štěstí,
neb, když kdos dá ti pěstí,
můžeš zase spát,
svůj sen si nechat zdát!

Autor E., 02.04.2007
Přečteno 1153x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí