Hold

Hold

Nebe štít prohýbá se
úder, rána, kapka, blesk.
Síla tisíc bojovníku, zdá se.
Zbraně své ukazuje lesk.

Pak zlátne oku vůkol nám,
voní, šumí, zrno, klas.
Praví; laskavé tváře mám,
jen vyslyšte můj hlas.

I padne silně v kovadlinu
stříbro, zlato, oheň, třesk.
Rád u výhně jeho zhynu,
nechť nezůstane po mně stesk.

Nohy dupou v bitvě teď
pot, prach, popel, hlína.
Nebojácně k boji hleď,
ať strachu nesouží tě vina.

Tak ucti věrně jeho trůn
víno, chléb, maso, med.
Snad milostivě dáti um
či k sobě přizve posedět.
Autor Lana, 03.03.2024
Přečteno 93x
Tipy 16
Poslední tipující: Narragan, o3_gambit, Chane, IronDodo, Žluťák, Sonador, Psavec, Kompik, mkinka, Jarunka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkná.

04.03.2024 07:12:35 | Žluťák

Děkuji.

04.03.2024 20:55:56 | Lana

Vítám Tě mezi námi...
Tvé verše mě zaujaly-pěkné.

03.03.2024 21:24:00 | Jarunka

Děkuji.

04.03.2024 20:56:05 | Lana

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí