Poslední den včerejšího člověka

Poslední den včerejšího člověka

Anotace: Tváře z kalných podob, ve svém nitru objevil, co spatřil v zrcadle nahém

Opar těžkých mlh

Na řeku ráje usedá

Den nadějí se láme

Tíseň svírá srdce člověka

 

V okovech své mysli

Chtěl se zpátky ohlédnout

Zde býval lidský rod i náš domov

Pocit viny nejde odtrhnout

 

Tváře z kalných podob

Ve svém nitru objevil

Co spatřil v zrcadle nahém

Včera smrti prozradil

 

Poslední ten večer

Vzpomínkou byl nasycen

Spálený dech se vzduchem chvěl

A on náhle odešel

 

(Inspirováno obrazem Richarda Peška ,, The first idiot who emmited gas in Ypres,,)

Autor Hanuš, 05.03.2012
Přečteno 504x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí