Optimismus

Optimismus

Anotace: Všechny činy a myšlenky mají zpětnou odezvu.

Z oka pohled na svět vrhá,
všelijaké předsudky.

Bez barev může být i duha
v černobílém závoji.
Pesimista úhel tlačí,
na černobílý horizont.
Tudíž místo světla v kraji
neprokoukne žáden roh.

Optimista však to vidí,
jak ten svět odpouští.
Vše špatné k dobrému slouží.
K pochopení té pomoci,
velké skoky před louží.
Květů, stonků života lán,
osudem předhazován.

Dle přesného pořadí,
člověka správně proškolí,
omyly a strádání.
Děs co hrůzu nahání,
Každý rok a každý den.
Nekonečně dlouho dokud
sami na to nepříjdem.

Strach, až kruté náhody
Nutné jsou jako chleba.

svědomí to dobře ví.
Ono samo lidem tuhle cestu,
předem přesně stanoví.
Autor Alphonc Yan Chwastekk, 10.03.2012
Přečteno 469x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí