V kůžích leopardů

V kůžích leopardů

Anotace: ... starý šaman umírá a jeho oběť přináší déšť ...

Lidské teplo se sotva udrží v kůžích leopardů
Silueta úlu potažena černými skvrnami se chvěje
Poslední slova šaman vkládá do rýmu svého dechu
A supové kráčejí kupředu zobnout si lidskosti
Natahují nahé lebky, kostěná křídla, to chrastí strach
Za obláčkem páry se stářím vrásní pohyby rtů
Tklivý baobab shlíží na hostinu
Na vítězství života ve strnulé misce vah
Okrová savana, na baldachýnu z krve smích
Dešti, jsem volný! Větře, jsem volný! Slyšíte? Matko, jsem volný!
Pro šamanův smích na pohřební hranici
Ptáci sází kosti do všech čtyř bran
A nebe pláče život pro vyprahlou zem
Kde lidské teplo se škubá a zmítá v kůžích leopardů
Autor Alizarin, 11.03.2012
Přečteno 507x
Tipy 11
Poslední tipující: Anjesis, Liška76, CULIKATÁ, gallatea
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

velmi silné, pěkně zpracované:))ST!

15.05.2012 17:33:39 | Liška76

Zvláštně napsané, proto si Tvé dílko přečtu ještě jednou:)

07.04.2012 10:27:31 | CULIKATÁ

pěkné, připomnělo mi to jednu knihu:-)

11.03.2012 22:47:58 | kočkopes

Jakou knihu? Náladu na přečtení něčeho podobného bych v sobě našel :)

11.03.2012 23:03:38 | Alizarin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí