jen o trochu

jen o trochu

Anotace: nebo o míň

Mít málo nebo nic
či místo mála víc
a když ne všechno aspoň trochu
není to vůbec lehké hochu

mít málo možná někdy stačí
někdy chtít víc pak bota tlačí
tak raděj míň si nalož v núši
a míň než míň pak léčí duši

o trochu víc a už se chystá
pak o malinko věc je jistá
když všechno mít už možné není
tak i ten zlomek pak se cení

ten kdo má nejvíc trochu tápe
ten kdo mu sebral úsměv zná
ten kdo se neptal rukou sápe
tam kde noc zdá se bezedná

míň bývá nástroj zavist tupí
míň hledí smutně na tvúj stůl
míň snadno zakopne ani neví
jak lehké o něj zlomit hůl

Míň nemá ale moc by chtěl
míň hledí v jasný odlesk skel
míň prosí zažít to tak znovu
míň doufá v budoucí žár kovu

snad jednou míň se v nejvíc změní
snad jednou získá tu co si ho cení
a pak se spolu ruku v ruce sami
vydají za štěstím a pralinkami
Autor poeta, 21.03.2012
Přečteno 383x
Tipy 4
Poslední tipující: Radhuza, gallatea
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí