spádem

spádem

Anotace: ..

Možná že nevadí,
když blůza neladí
když rousáš po zemi
kalhoty děravý.

možná že hodí se
když jídlo smaží se
když pohled hladový
spočívá na míse..

komu se zachtělo
oloupat pomelo,
zatímco vařič hřál
a sálal na tělo.

někdy je myšlenka
zrozená u vína
zásadní hybatel
zásadní proměnná,

když lovíš za plotem
počítej s následky
možná i s dotazy
zvědavé sousedky..

nedělat problémy,
nemíchat nerosty
mít pouzdro na
city vyryto s ladností..

pomáhat do schodů
stařenkám o holi
s dětmi se podělit
napsat jim úkoly,

nemyslet na štěstí
když bouřka zavítá,
brát nutnost za vlasy,
když oknem prosvítá..

neřešit nemožné
nečelit nástrahám
užít si co to jde
na start se pokládám .

vybíhám po cestě
velkého neznáma..
jakpak to dopadne
to je teď před náma
Autor poeta, 04.04.2012
Přečteno 378x
Tipy 5
Poslední tipující: čiči, Písnička..., annie, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

pomáhat do schodů
stařenkám o holi
s dětmi se podělit
napsat jim úkoly,

nemyslet na štěstí
když bouřka zavítá,
brát nutnost za vlasy,
když oknem prosvítá..

tak za tyhle verše bych dala ST, ale zbytek je pouze na Tip ;)

05.04.2012 10:06:07 | annie

I tak vřelé díky

05.04.2012 10:31:06 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí