Múza

Múza

Anotace: Být novou Múzou je matoucí.

Tlukot srdce, které připomíná kolibříka,
Tak vděčně napodobující jej utíká a plesá
Z neznámého protivníka,
Který inspiraci a okouzlující hnus hlásá.

Chtěla jsem být vším, čím můžu být
A nikdy jsem nebyla Múzou, snad jen čímsi
Co z Múz čerpá inspiraci
A o jejich postavení může jen snít.

Užívajíc si nepoznané krásy
Či snad krásně nepoznané
Chutě a aroma dechu spásy
Uvnitř umění schované.

Není důvod strachu z neznáma
Jenž je všude kolem nás - a snad i v našich nitrech
(V době kdy sníme o osamělých jitrech),
A šťastná se pak probouzím zjišťujíc, že nejsem sama.
Autor Ruusu, 17.04.2012
Přečteno 395x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

strašně těžce se to čte

18.04.2012 00:55:47 | Nikotin

Strašně těžce se čte i báseň Sklenobýl od Luďka Markse ;)

18.04.2012 09:53:28 | Ruusu

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí