Maska

Maska

Anotace: Každý chceme pravdu znát, vidět světa holý stín, však sebe světu schovávat, masku...

Každý chceme pravdu znát,
vidět světa holý stín,
však sebe světu schovávat,
masku nasadit a žít.


Všechny touhy ukrýt tam,
kam lidské oko nevidí,
na venek se usmívat,
pak za maskou smutně snít.


Kdo strhne masku přetvářek
vstříc odsouzení spěchá,
je zlá doba pro upřímnost,
málokdo má ctnosti dost
a vidět sebe nechá.


Jde to vůbec? Čestně žít?
Teď masky vládnou světu,
sama sebe odhalit,
jako na smrt mlčky jít.


Budeme se stále dál
za maskou stínu schovávat.
Kéž odhalíme světu tvář,
teď nezbývá nám než se ptát:
co je pravda a co lež?
Autor papája, 26.06.2012
Přečteno 479x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí