užívej dny?

užívej dny?

Anotace: ...V životě svém musíš se rozhodnout, zda platí "Carpe diem, tempore vadit", někdy je...

...V životě svém musíš se rozhodnout,
zda platí "Carpe diem, tempore vadit",
někdy je těžké pravdu uhodnout,
a srdce s rozumem svým sladit.

Co vlastně znamená užívat dny,
a co pro Tebe je starý známý čas?
Už zítra můžou skončit Tvé sny,
a navždy může utichnou Tvůj hlas.

Snad kvůli tomu bez ostychu,
máš sobecky si užívat?
Nepodceňuj už lidskou pýchu
a přestaň se vymlouvat.

Náš čas je v pravdě krátký,
tak chtěj ho užít nesobecky,
život je koráb dosti vratký,
kéž nezměníš ho v staré necky...
--------------------------------------------------
"žij tak jako by jsi měl zítra odejít a odejdi tak aby ses za své žití nemusel stydět"
Autor Dód, 21.08.2012
Přečteno 429x
Tipy 4
Poslední tipující: srozumeni, Barbell, TeruKurosaki
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hrozně se mi to líbí.
Miluji latinu, takže mě vždy latinské vsuvky potěší.
Skvělé a hodnotné.

21.08.2012 14:40:50 | TeruKurosaki

Díky. I já mám moc rád latinu. Latinské výroky jsou velmi inspirativní.

21.08.2012 15:15:19 | Dód

Zcela souhlasím :-)

21.08.2012 15:27:00 | TeruKurosaki

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí