Nový život

Nový život

Anotace: Možná smrt uvítám, až nabrousí svou kosu, možná již méně dní spolykám, z hladu chtít najít krásu.

V rovině ticha, pod chřípím snů,
ozve se náraz zapadlých dnů.
V knize života, čtu marná slova,
radosti pátku, kdy přijdou znova?
Jak obraz ze skla,
skví se naděje zítřka,
dřív však tvář drzého křesadla,
v prach zvrátí dvířka.
Ty v popel šedý, kvetou jak růže,
v něm výraz nebožtíka bledý,
když plamen ho stáhne,
jak králíka z kůže.
Bolest! a pak jen….
…poslední vzpomínka na to, co zbylo…
a tu k nevíře!
z popela,
se cosi narodilo!
To Fénix!
největší z ptáků,
vzlétne jak druhý dech,
s peřím z okvětních plátků,
barvou rudou ,
agrese a síly,
rozepne svá křídla a letí….
co je svět, kde jsme žili,
když rudá je barva dětí?
Ta připomínka na paty se lepí.
Možná smrt uvítám,
až nabrousí svou kosu,
možná již méně dní spolykám,
z hladu chtít najít krásu.
Autor Veverkazeli, 04.01.2013
Přečteno 509x
Tipy 2
Poslední tipující: Morgenstern II.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherné ;)

02.10.2017 20:04:36 | Morgenstern II.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí