Hora zápasí

Hora zápasí

Anotace: Občas se v životě nepodaří rozhodnutí a člověk to pozná - nejde totiž obhájit rozumem. Pak je jen teskně, nebo melancholicky, ale jen na chvilku.

A jak hora zápasí
S večerním stínem ze zlata a přelitá je mlhou
Vše je zvláštní, jak kdyby marné
Chyba co stála tolik jako jeden osud
Dnes už však koukáme do křišťálu a doufáme
Že dopadneme co nejhůř.

Zvuky ulice, nekonečné chodníky, lehký opar všednosti
Podvečerní zima kráčí
vidíte věci, co nejsou a jsou zvláštní.
Neotevřený dopis na stole
Ničemu moc nerozumíte ale
Chodník vede stále kupředu

Co dělat aby bolest nestála svobodu
A aby proměny nedrásaly holou kůži skutečného
Kdy zacelování ran chce čas a
klid.

Pak se jen
Mléčné mraky přelijí přes horizont
Všude kolem je zlato.
A já rozhodnu se mlčet a vidět.
Autor readman, 08.02.2013
Přečteno 418x
Tipy 5
Poslední tipující: Joe Vai, Robin Marnolli, Miriska
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Vítej tady a pěkný start, tak se těším na další věci.-)
RM.

08.02.2013 18:06:01 | Robin Marnolli

Děkuji za přijetí. :)

08.02.2013 18:51:59 | readman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí